Re: Seems to be running again. - Saab 9-5 Bulletin Board - Saabnet.com
Site News - 10/13 Saabnet.com Celebrates 33 Years on the Internet! Win a $133 Gift Card! | 9/29 Photo of the Year Open Submissions

[General | Members | C900 | 9000 | NG900 & OG93 | 93 | 95 | NG95 | 99 | Sonett | Vintage Models | Performance | Detail | Clubs & SOC | Other Cars | FAQs | Gifts | Member Photo Galleries | Member Directory | Classifieds | Service/Mechs | Manuals | *Buddy Registry | *Mileage Registry | Polls | What's New | Raffle | Photo of the Month | Sponsors]

95 Bulletin Board
1999-2009 [Subscribe to Daily Digest]
(Search Author's Posts: e.g. Keyword:username)*Members Only


[Main 95 Bulletin Board | BBFAQ | Prev by Date | Next by Date | Post Followup ] Member Login / Signup - Members see fewer ads. - Latest Member Gallery Photos
Re: Seems to be running again.
Like This Post:
Posted by ScottA [Email] (more from ScottA) on Sun, 25 Aug 2019 15:55:37 Share Post by Email
In Reply to: Re: Head gasket is more likely imho., ScottA, Sun, 25 Aug 2019 08:04:18
Alert me when someone posts in this thread:
Members do not see ads below this line. - Help Keep This Site Online - Signup

Finally got the SAAB back together. A myriad of wrong parts and difficulties. The first timing belt didn't have the marks for the newer revision timing idler arrangement. The accessory belt I ordered from Amazon was the correct part-number on the box but not the correct number on the belt. Then my extension tube for the thermostat was cracked at the bracket. Barely hanging on. So I ordered a new one and got one for a Saturn L300/Vue/Catera/CTS. The extension tube was missing the water outlet pipe the goes to the turbocharger of that one. I used J.B. Weld on the old one and it may hold? I didn't give it adequate cure time as I wanted to start the car and see if it shoots the water out of the coolant tank? At least I have time to find the correct parts. If anyone has an extension tube for the thermostat laying around, Part-number is 90 490 429, drop me an email and I'll purchase it. So, ran the car for 45 minutes. Amazingly the radiator fans were running now. There was no boil over. What was weird is the temperature gauge on the dash showed "Cold". I shut off the car and restarted and now it show halfway. I have no idea where the temperature sending unit is located? Anyway, I need to drive the car and see if I dodged another bullet? Both valve covers are leaking oil. Seems to keep blowing out. Car is 17 years old so not sure how much longer she will run. Appreciate the response here as always.

posted by 73.180....
Posts in this Thread:
Alert me when someone posts in this thread:
Members do not see ads below this line. - Help Keep This Site Online - Signup
Post a Followup

No Site Registration is Required to Post - Site Membership is optional (Member Features List), but helps to keep the site online
for all Saabers. If the site helps you, please consider helping the site by becoming a member.

Name: Member Login / Signup - Members see fewer ads. - Latest Member Gallery Photos
E-Mail: (Optional)
Re-Enter E-Mail: (Confidential & Secure - Not revealed to other users!)
Note: Please check your spam folder for BB responses.

Subject:

Posting rules are simple - No for sale/wanted ads may be posted here - use the site classifieds.
You may not cross-post your message to multiple BBs.
Not permitted: political/religious topics and being disrespectful (personal attacks, insults, etc...).
Site Members do not see any red text, inline ad links, bottom of page anchor ads, box ads, or anti-spam check.

Message: (please no for sale/wanted classifieds - post those in the Saabnet.com Classifieds)
Links are now automatically made active, no need for any special code (or use the Option Link field below) - don't put links in () or end with a '.'
To add inline images to your post, use [img]http://www.domain.com/img.jpg[endimg] (or use the Optional Image Link field below).


Links are now automatically made active, no need for any special code (or use the Option Link field below) - don't put links in () or end with a '.'
To add inline images to your post above, use [img]http://www.domain.com/img.jpg[endimg] (or use the Optional Image Link field below).

Optional Link: (e.g. http://www.saabnet.com/)
Link Title: (Optional)
Optional Photo/Image Link: (e.g. http://www.saabnet.com/img.jpg)
Photo/Image to Upload: (Please be patient while file uploads)





The content on this site may not be republished without permission. Copyright © 1988-2021 - The Saab Network - saabnet.com.
For usage guidelines, see the Saabnet.com Mission and Purpose Page.
[Contact | Site Map | Saabnet.com on Facebook | Saabnet.com on Twitter | Shop Amazon via TSN | Site Donations]


This is a moderated bulletin board - Posting is a privilege, not a right. Unsolicited commercial postings are not allowed (no spam). Please, no For Sale or Wanted postings, SERIOUSLY. Classifieds are to be listed in The Saab Network Classifieds pages. This is a problem solving forum for over 250,000 Saab owners, so expect to see problems discussed here even though our cars are generally very reliable. This is not an anything goes type of forum. Saabnet.com has been a moderated forum since 1988. For usage guidelines, see the Saabnet.com Mission and Purpose Page. Please remember that you are not anonymous. Site Contact | Site Donations | Other Sites by SP - Poverty2Prosperity.org
Your address is: 3.236.51.151 - Using CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) - Logged.


Site Members do not see red text instructions, bottom of the page anchor ads, or box ads.
Click here to see all the Site Membership Benefits!