Date: Tue, 14 Sep 1999 14:14:47 -0600
From: Bob Landry <Bob_Landrynopsamoot.com>
Subject: Re: 900T '85 Cruise Control Problem


On Tue, 14 Sep 1999 05:18:05 GMT, fennemanopsam.com (Jeremy Fennema) wrote: > >I was wondering if anyone had ideas on what might be wrong or how to >troubleshoot my cruise control. I've got a manual 900T and the cruise hasn't >worked since I bought it. I've tried switching it on at speed with my foot on >and off the pedal, and just about any switching combo I could think of so I'm >open to suggestions. I do a lot of open highway driving (for which I am >completely thankful for the wonderful ride of a Saab) and I would find it nice >sometimes if the cruise worked. > >Thanks as always for the assist. > >Jeremy Fennema >fennemanopsam.com Check the larger hose that runs under the fuse box and to the back of the instrument panel. When this old, it often has crack and splits. I replaced mine and my CC works better than it ever has. (When it would fail, it was always this hose that had cracked at the end.) Also, there's a chain that goes from the back of the accelerator pedal that has to be in place. Finally, your speedometer has to be functioning for the CC to work. Bob Landry Landlocked in Utah, dreamin' of the Islands... ICQ# 760113

Return to Main Index

The content on this site may not be republished without permission. Copyright © 1988-2019 - The Saab Network - saabnet.com.
For usage guidelines, see the Saabnet.com Mission and Purpose Page.
[Contact | Site Map | Saabnet.com on Facebook | Saabnet.com on Twitter | Shop Amazon via TSN | Site Donations]