Date: Sat, 14 Aug 2004 18:34:42 GMT
From: Paul Halliday <pjghnospamyonder.co.uk>
Subject: Re: Boost probs - T16 1984


in article 2o23hoF649faU1nospamberlin.de, Mike P at privacynospamacy.net wrote on 12/08/2004 21:50: > > "Paul Halliday" <pjghnospamyonder.co.uk> wrote in message > news:BD3C2867.10CCB%pjghnospamyonder.co.uk... >> in article 2nn5l2F2jncsU1nospamberlin.de, Mike P at privacynospamacy.net > wrote >> on 08/08/2004 18:19: >> >>> Decided to keep the old Saloon :-) . Passed it's retest so now it's got > a >>> full 12 month MOT after putting a recon caliper and a new tyre on. >>> The foglights were already working - the tester must have been pressing > the >>> wrong switch the first time! >> >> Yay! > > Yay! Indeed. What a top car! > >>> I took the car up the road for earlier and noticed it's not boosting > full >>> all the time. Sometimes it's fine, sometimes it only about 1/3 the way >>> into the orange - base boost I presume. Seems a possible loose > connection. >>> I've checked the wiring to the solenoid and it's not cracked or showing >>> signs of heat damage. Tests OK on a multimeter. Driving along in 4th, > it >>> would only pull base boost. Another time, similar speed and level road, > it >>> would boost all the way to the red. >> >> I would look over the APC box first. Make sure it is plugged in an > connected >> okay. If the box is missing or badly connected, you get basic boost. > > Box was there where it should be under the seat, no problems with > connections. > >> I would also check whether your brake lights are stuck on. Again, if the >> brake is applied, only basic boost is possible. I had a hair-trigger brake >> switch not so long back that would alarmingly hit redline sometimes and >> other times only basic boost. When you press the brake you should hear a >> little "tick" from the LHS footwell. If you pull the air flue aside and > the >> LHS speaker out of its aperture you'll have enough light to what's what > down >> there. >> > > Fine too. What wasn't OK was the manky wire I hadn't checked from the knock > sensor. Spliced a new piece in, problem > solved. Full boost all the time, APC working perfectly again :-) My 69 Saab > is looking like a bargain! It's getting new oil, filters, plugs, leads > cap and rotor arm at the weekend and I'll set the timing. Then I might start > on sorting the rust on the front arches. That's great news Mike - enjoy the beast :) Paul 1989 900 Turbo S http://saab.go.dyndns.org/

Return to Main Index

The content on this site may not be republished without permission. Copyright © 1988-2019 - The Saab Network - saabnet.com.
For usage guidelines, see the Saabnet.com Mission and Purpose Page.
[Contact | Site Map | Saabnet.com on Facebook | Saabnet.com on Twitter | Shop Amazon via TSN | Site Donations]