Date: Wed, 28 Oct 1998 18:41:02 -0000
From: "Steve Burling" <Stevennopsamling.freeserve.co.uk>
Subject: Re: 85-900T:  Ignition problem (no start)


Hi Lou I've just had the same problem solved for me on my 84 900i, Exactly the same conditions and tried the same remedies,.........try these in this order 1. Fuel pump relay, 2. fuel pump, 3. Fuel injection distributor. Good luck Steve Robin Alexis Street wrote in message ... > My 85 900T has a problem similar to a thread that ran back in >July. The engine would turn over, but not start. The advice was to check >to find out if it's the fuel delivery system, or the ignition. I replaced >the distributor cap, rotor, and spark plugs and then tried to start the >engine. No start. I took out one of the spark plugs w/ its wire and >tried to start it. No spark. I smelled gas on the end of the spark plug. >The battery is fine. The fuse box looks OK. The problem happened all of >a sudden and not heat related. > Are the only things left the spark plug wires, the distributor, >and the metal box that the ignition wire comes from (is this the hall >connector?)? Is there any way of checking each part to tell if it is bad? >Should I succumb to the local Saab dealer and take it in? Thanks for any >advice! > >-lou kusnier >

Return to Main Index

The content on this site may not be republished without permission. Copyright © 1988-2019 - The Saab Network - saabnet.com.
For usage guidelines, see the Saabnet.com Mission and Purpose Page.
[Contact | Site Map | Saabnet.com on Facebook | Saabnet.com on Twitter | Shop Amazon via TSN | Site Donations]