Date: Sat, 15 Jul 2000 18:51:31 GMT
From: "Ask The MasterTech" <Tsykesnopsamd.rr.com>
Subject: Re: Saab900 oxygen sensor(?)


Carlos, you may be looking at an emission plug installed from Saab not a place where the o2 sensor goes? Hopefully this will help! <guerra1nopsamnet> wrote in message news:396FFD71.5678EE88nopsamnet... > Hi, all! > I'm new to this group. We bought an automatic '94 900 non-turbo about 8 > months ago, has 67K miles on it now. Runs pretty well except that it > gives awful fuel mileage around town... about 17-18 mpg! Is that normal > for this car? What should it be? > Looking around in the engine compartment and comparing to the owner's > manual, it appears that the PO removed the oxygen sensor. The picture > in the manual shows the OS, however, in this car there is a plug in the > exhaust manifold where it looks like the OS should have been. There > aren't any wires in the vicinity, though, so I don't know if the > connecting wire was removed as well. > My questions are: did all US cars come fitted with OS's? Would not > having one affect the fuel consumption? In any case, I am sure that it > would not pass the required emission tests which are mandatory here in > CT. > Any helpful information would be much appreciated. > > Carlos Guerra >

Return to Main Index

The content on this site may not be republished without permission. Copyright © 1988-2021 - The Saab Network - saabnet.com.
For usage guidelines, see the Saabnet.com Mission and Purpose Page.
[Contact | Site Map | Saabnet.com on Facebook | Saabnet.com on Twitter | Shop Amazon via TSN | Site Donations]