Date: Mon, 11 Feb 2002 18:33:45 GMT
From: "joe" <someonenopsamere.com>
Subject: Re: saab 9000t


There is a little sensor that is under the dash by the perdals, with two wires and one vaccum hose going to it, try jumping the wires together and see what happens. If it is malfunctioning the you will only get base boost which is what you sound like your getting. You could try adjusting the length of the linkage on the wastegate for more boost. unbolt the cat and see what happensm, it could be that too "Johannes H Andersen" <johsnopsamanytime.co.uk> wrote in message news:3C67F148.D3A65537nopsamanytime.co.uk... > > > VIKINGMAN wrote: > > > > "Vince" <vincent.mondesirnopsamternet.com> skrev i en meddelelse > > news:a47pu9$hk1$1nopsamsos.btinternet.com... > > > I have a Saab 9000T year 91. My problem is that the car is accelerates > > > very slowly, at normal driving speed this is not a problem but on the > > > motorway the car max speed is 80MPH and it takes an age to achieve. The > > > turbo boost does not pass the first third of the gauge. I have check the > > > oil, spark plug, DI unit but am unable to solve the problem, The car > > starts > > > first time every time and the engine idles OK, can anyone help. > > > > Sounds like your turbo doesn't work at all! Check for air-leaks. Maybe your > > turbo is shot all together... > > > > Cheers! > > Yes, this was what I thought. Also, the CAT could be blocked. CATs have > been fitted since 1990. My 1993 model had a new CAT last year. > > Johannes >

Return to Main Index

The content on this site may not be republished without permission. Copyright © 1988-2019 - The Saab Network - saabnet.com.
For usage guidelines, see the Saabnet.com Mission and Purpose Page.
[Contact | Site Map | Saabnet.com on Facebook | Saabnet.com on Twitter | Shop Amazon via TSN | Site Donations]