Engine running very poorly with mystery problems - Saab 900 Bulletin Board - Saabnet.com
Site News - 11/22 Member of the Year Voting

[General | Members | C900 | 9000 | NG900 & OG93 | 93 | 95 | NG95 | 99 | Sonett | Vintage Models | Performance | Detail | Clubs & SOC | Other Cars | FAQs | Gifts | Member Photo Galleries | Member Directory | Classifieds | Service/Mechs | Manuals | *Buddy Registry | *Mileage Registry | Polls | What's New | Raffle | Photo of the Month | Sponsors]

C900 Bulletin Board
1979-1993 & 94 Conv [Subscribe to Daily Digest]
(Search Author's Posts: e.g. Keyword:username)*Members Only


[Main C900 Bulletin Board | BBFAQ | Prev by Date | Next by Date | Post Followup ] Member Login / Signup - Members see fewer ads. - Latest Member Gallery Photos
Engine running very poorly with mystery problems
Like This Post:
Posted by DaleG (more from DaleG) on Fri, 27 Aug 2021 15:07:00 Share Post by Email
Alert me when someone posts in this thread:
Members do not see ads below this line. - Help Keep This Site Online - Signup

I have a 1987 Saab 16 V Turbo. It starts right away however it has poor idling and it is rough running like it is missing. It idles about 700 - 800 RPM. I cannot drive the car because anytime I put a load on it the engine will die. In neutral, I can rev it up and it seems to smooth out however if I take my foot off of the accelerator it will almost die and will struggle but usually resumes a rough idle. I put noid lights on the injector electrical connectors and each injector is getting a firing signal. What is very strange is if I disconnect the injector connectors one at a time while it is running, number 1, 2 and 4 seem to have no effect on the running of the engine, the engine speed stays the same. However, if I disconnect number 3 injector connector the car dies immediately. Another strange thing is there is no movement of the Turbo / APC gauge in the car when idling or increasing speed. The needle stays in the middle of the gauge no movement at all. I did a vacuum check on the hose going to the Turbo / APC gauge from the engine compartment. It holds vacuum and the gauge needle will go down. So the hose and gauge is apparently working. Does anybody have any thoughts on what might be causing these issues?

posted by 76.181.107...
Posts in this Thread:
Alert me when someone posts in this thread:
Members do not see ads below this line. - Help Keep This Site Online - Signup
Post a Followup

No Site Registration is Required to Post - Site Membership is optional (Member Features List), but helps to keep the site online
for all Saabers. If the site helps you, please consider helping the site by becoming a member.

Name: Member Login / Signup - Members see fewer ads. - Latest Member Gallery Photos
E-Mail: (Optional)
Re-Enter E-Mail: (Confidential & Secure - Not revealed to other users!)
Note: Please check your spam folder for BB responses.

Subject:

Posting rules are simple - No for sale/wanted ads may be posted here - use the site classifieds.
You may not cross-post your message to multiple BBs.
Not permitted: political/religious topics and being disrespectful (personal attacks, insults, etc...).
Site Members do not see any red text, inline ad links, bottom of page anchor ads, box ads, or anti-spam check.

Message: (please no for sale/wanted classifieds - post those in the Saabnet.com Classifieds)
Links are now automatically made active, no need for any special code (or use the Option Link field below) - don't put links in () or end with a '.'
To add inline images to your post, use [img]http://www.domain.com/img.jpg[endimg] (or use the Optional Image Link field below).


Links are now automatically made active, no need for any special code (or use the Option Link field below) - don't put links in () or end with a '.'
To add inline images to your post above, use [img]http://www.domain.com/img.jpg[endimg] (or use the Optional Image Link field below).

Optional Link: (e.g. http://www.saabnet.com/)
Link Title: (Optional)
Optional Photo/Image Link: (e.g. http://www.saabnet.com/img.jpg)
Photo/Image to Upload: (Please be patient while file uploads)





The content on this site may not be republished without permission. Copyright © 1988-2021 - The Saab Network - saabnet.com.
For usage guidelines, see the Saabnet.com Mission and Purpose Page.
[Contact | Site Map | Saabnet.com on Facebook | Saabnet.com on Twitter | Shop Amazon via TSN | Site Donations]


This is a moderated bulletin board - Posting is a privilege, not a right. Unsolicited commercial postings are not allowed (no spam). Please, no For Sale or Wanted postings, SERIOUSLY. Classifieds are to be listed in The Saab Network Classifieds pages. This is a problem solving forum for over 250,000 Saab owners, so expect to see problems discussed here even though our cars are generally very reliable. This is not an anything goes type of forum. Saabnet.com has been a moderated forum since 1988. For usage guidelines, see the Saabnet.com Mission and Purpose Page. Please remember that you are not anonymous. Site Contact | Site Donations | Other Sites by SP - Poverty2Prosperity.org
Your address is: 52.205.167.104 - Using CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) - Logged.


Site Members do not see red text instructions, bottom of the page anchor ads, or box ads.
Click here to see all the Site Membership Benefits!